Preventie van geldzorgen

Praten over geld is niet altijd gemakkelijk, maar juist daarom is het zo belangrijk. Iedereen kan momenten ervaren waarin het financieel even niet lukt of wanneer je tijdelijk vastloopt in je financiële situatie. Door het gesprek over geld te normaliseren en bespreekbaar te maken – dichtbij, vertrouwd en op tijd – zorgen we ervoor dat niemand zich daarin alleen hoeft te voelen.
In honderd gemeenten versterken Divosa, Vereniging Humanitas, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, Pharos, Stichting Expertisecentrum Sterk uit Armoede en Sociaal Werk Nederland netwerken die het gesprek over geld stimuleren, waarin zorgen erkend worden en hulp snel te vinden is. Door geld bespreekbaar te maken, zorgen we ervoor dat kleine zorgen eerder worden herkend en erkend. En dat is belangrijk, omdat (structurele) armoede of risicovolle/problematische schulden vaak een domino-effect hebben op andere aspecten van het leven, zoals gezondheid, relaties en werk.
In samenwerking met betaalde en onbetaalde professionals maken we geldzaken een normaal gespreksonderwerp, zodat we samen zorgen kunnen delen en oplossen. Praten over geld is geen eindpunt – het is een krachtig begin.
Projecten
Bijeenkomsten
De rol van geld bij gezondheidsverschillen

Op maandag 17 maart, in de Week van de Gezondheidsverschillen, vond de kick-off plaats van het programma Preventie van geldzorgen. Anna Hiemstra, strategisch adviseur en expert op het gebied van geldzorgen en bestaanszekerheid bij Pharos, vertelt in de video over een aantal webinars in de Week van de Gezondheidsverschillen, met als thema: de rol van geld.
Meer weten of meedoen? Neem contact met ons op!
Samenwerkingspartners
Divosa, Vereniging Humanitas, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, Pharos, Stichting Expertisecentrum Sterk uit Armoede en Sociaal Werk Nederland werken samen in het programma Preventie van geldzorgen. Kijk in het Overzicht samenwerkingspartners voor meer informatie over deze organisaties.