Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezocht: gemeenten voor testonderzoek diversiteitssensitieve begeleiding

Het Verwey-Jonker Instituut (VJI) is op zoek naar gemeenten om de Quickscan ’diversiteitssensitieve begeleiding’ te testen. Deze tool geeft inzicht in hoeverre gemeenten rekening houden met diversiteit bij de begeleiding van mensen met een migratieachtergrond naar werk. Het gaat daarbij om de omgang met verschillen in taal, cultuur en achtergrond en de mogelijkheden die de organisatie daarvoor biedt. In de praktijk blijkt dat deze manier van werken tot meer kansen op de arbeidsmarkt leidt.

Gemeenten kunnen de QuickScan inzetten binnen alle lagen van de organisatie, zoals uitvoering, beleid en management. De scan gaat dan onder meer in op competenties, methodieken en randvoorwaarden.

Het VJI ontwikkelt deze QuickScan in opdracht van het ministerie van SZW vanuit het programma Voor een Inclusieve Arbeidsmarkt (VIA), eerder bekend als Verdere Integratie Arbeidsmarkt. Divosa werkt mee aan de klankbordgroep achter de QuickScan.

Om de QuickScan uit te kunnen rollen, zoekt Verwey-Jonker een klein aantal gemeenten die interesse heeft om de tool te testen. Op dit moment heeft het VJI contact met enkele plaatsen. Heb jij vanuit jouw gemeente interesse? Dan kan Verwey-Jonker je vrijblijvend benaderen met meer informatie. Stuur hiervoor een bericht naar mbreemans@divosa.nl.