Overslaan en naar de inhoud gaan

SZW lanceert publiekscampagne over geldproblemen

Door de hoge energiekosten en inflatie komen steeds meer mensen in Nederland financieel in de knel. Met de publiekscampagne ‘Je staat er niet alleen voor’ wil het ministerie van SZW mensen met (beginnende) geldzorgen wijzen op beschikbare hulp en aanmoedigen om de eerste stap te zetten. De campagne ging afgelopen week van start en duurt tot en met december. Gemeenten kunnen gebruik maken van een communicatietoolkit voor hun eigen uitingen.

Mensen met een laag inkomen (tot 120% van het sociaal minimum) hebben vaak geldzorgen. Ook mensen met een laag middeninkomen die een baan hebben, komen steeds vaker in financiële problemen door de hoge inflatie en gestegen energierekening. Via berichten op social media, websites en abri's worden zij aangespoord om te onderzoeken welke mogelijkheden zij hebben om uit de geldzorgen te komen. Zij worden daarbij doorverwezen naar geldfit.nl voor hulp.

Toolkit voor gemeenten

Gemeenten kunnen gebruik maken van dezelfde campagnebeelden in hun communicatie met inwoners. Deze zijn beschikbaar via deze toolkit met communicatiematerialen. Gemeenten kunnen in hun uitingen ook verwijzen naar hun eigen website in plaats van naar geldfit.nl. Zij kunnen de zelf te bewerken versie van de uitingen opvragen bij emely@mvc.nl.

Wat vindt Divosa?

Divosa vindt het goed dat er een nieuwe communicatiecampagne is om inwoners met geldzorgen te laten weten dat ze er niet alleen voorstaan. Het bereiken van alle inwoners blijft een uitdaging en een grote campagne kan helpen bij het doorbreken van taboes en schaamte. Divosa hoopt dat de publiekscampagne van het Rijk inwoners over de streep trekt om contact te zoeken met hun gemeente.

Contactpersoon